Головна » 2014 » Червень » 9 » Восьминіг (веб-камера в зоопарку)
15:35
Восьминіг (веб-камера в зоопарку)

Восьминіг (веб-камера в зоопарку)

Смітсонівський Національний зоопарк (США)

Восьминоги, або спрут (лат. Octopoda) - найбільш відомі представники головоногих молюсків. Типові восьминоги представники підряду Incirrina, придонні тварини, мешкаючи серед каменів, скель і водоростей. Але деякі представники цього підряду і всі види другого підряду, Cirrina - пелагические тварини, що живуть у товщі води, причому багато з них зустрічаються тільки на великих глибинах.

Восьминіг з даного зоопарку важить більше 45 кг! У нього вісім довгих щупалець, якими він захоплює свою їжу - рибу, молюсків, раків. Процес годування відбувається щодня між 17 і 21 годинами за київським часом. Виглядає це дуже ефектно.

Днем восьминоги менш активні, ніж вночі, тому їх вважають нічними тваринами. Помешкання своє містять в чистоті: «підмітають» струменем води з воронки, недоїдки складають зовні в сміттєву купу. Головна вимога до укриття - щоб вхід був вузький, а всередині - широко. Селяться навіть в ящиках, бідонах, шинах.

 

До речі, на думку фахівців, восьминоги - найкмітливіші серед головоногих молюсків. Вони добре живуть у неволі, запам'ятовують працюють з ними співробітників і дуже цікаві.


Восьминіг в Московському зоопарку:

Переглядів: 475 | Додав: | Теги: Смітсонівський Національний зоопарк, Північна Америка, восьминіг, США, америка, зоопарк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: