Головна » 2015 » Червень » 13 » Віртуальний тур по МКС для Інтернет-користувачів
20:36
Віртуальний тур по МКС для Інтернет-користувачів

Європейське космічне агентство запропонувало інтернет-користувачам відвідати Міжнародну космічну станцію в онлайн-режимі. Можливим це стало завдяки підготовленої галереї, для створення якої використовувалися панорамні фотознімки, створені астронавтом Самантою Крістофоретті під час її орбітального чергування.

На даний момент галерея демонструє приміщення всього одного модуля - «Колумбус», який вважається «європейської» частиною міжнародної космічної станції. Обсяг приміщень становить 75 кубічних метрів. Для створення віртуальної моделі було потрібно 14 панорамних знімків. У майбутньому, ЄКА планує створити додаткові огляди модулів МКС.

Астронавт Саманта Крістофоретті - капітан ВПС Італії, провела на орбіті 199 днів у складі екіпажу МКС. На землю вона повинна повернутися 11 липня разом з космонавтами Террі Вертса і Антоном Шкаплеровим. Залишаться на станції ще три астронавта: Геннадій Падалка, Михайло Корнієнко і Скотт Келлі.

Нагадаємо про те, що МКС була міжнародним проектом. Основну роль у реалізації будівництва станції зіграли США і Росія. Активну участь брали багато країн Європи, а також Японія. Сьогодні МКС має велике число модулів, які діляться на чотири секції: американську, російську, японську і європейську. Контролем секцій займаються відповідні аерокосмічні агентства: Центр управління польотами імені Ліндона Джонсона в Х'юстоні від NASA, Центр управління космічними польотами в Королеві від Роскосмоса. Європейське космічне агентство контролює як свій, так і японський сегмент МКС.

Натисніть, щоб відкрити нове вікно з 3D-екскурсією по МКС

У найближчі кілька років Роскосмос і NASA планують побудувати нову міжнародну станцію, а діючу МКС з часом ліквідувати. Новий проект також стане інтернаціональним, відомо, що цього разу ще більшу роль зіграють країни Європи. Підключитися до будівництва нової МКС також Китай та Індія.

Переглядів: 857 | Додав: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: