Головна » 2014 » Червень » 11 » В гнізді у лелекі (онлайн)
19:04
В гнізді у лелекі (онлайн)

Веб камера в гнізді у лелекі

Камера знаходиться в місті Дінкельсбюль (Dinkelsbuhl) це затишне баварське містечко з населенням 11 тис. жителів, що зберігло шарм середньовіччя.

Камера оновлюється з періодичністю до декількох секунд.

Лелек любили в усі часи. Вважалося, що вони несуть щастя дому, на даху якого поселяються. А дітлахам пояснювали, що лелека приносить у дзьобі немовлят.

Лелеки будують гніздо високо над землею, на деревах, на дахах будинків, і навіть на опорах високовольтних проводів.

Птахи неодмінно оцінять таку зручність. Лелеки дійсно люблять селитися поруч з людиною, поблизу сіл і хуторів. Чому? Та тому що на оброблених людиною полях більше комах, поруч з житлом водяться миші, а на заплавних луках - ящірки і жаби. Корисна птах лелека - знищує і комах-шкідників, і навіть отруйних змій. А в Африці, де зимують лелеки, хлібороби, які страждають від нашестя сарани, величають їх «переможцями сарани».

У наші краї лелеки прилітають наприкінці березня - на початку квітня. Першими прибувають самці, вибираючи місце для гнізда. Незабаром прилітають і самки. До речі, вірність лелек не витримує навіть простенького випробування часом. Зайнявши гніздо, лелека-самець прийме першу же самку, яка відгукнеться на його заклик. Буває, що вона виявляється торішньої подругою, а якщо ні - не страшно, головне, щоб погодилася створити сім'ю.

 

Джерело: bn-ansbach.de

Переглядів: 1554 | Додав: | Теги: гніздо, Дінкельсбюль, Птахи, Лелека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: