Головна » 2014 » Серпень » 15 » Дженерал Електрик пропонує віртуальний тур по заводам на морському дні
12:39
Дженерал Електрик пропонує віртуальний тур по заводам на морському дні

Дженерал Електрик пропонує віртуальний тур по заводам на морському дні завтрашнього дня

У 1960-х роках інженери передбачили, що укомплектовані підводні об'єкти будуть засновані на дні моря, забезпечуючи роботою в таких умовах сотні робітників. Таким чином передбачалося вести розробку родовищ корисних копалин, від яких уже поступово людство починає відмовлятися. У 21-му столітті нарешті такі підводні «застави» стають дійсністю, але в якості безпілотних автоматизованих платформ, які рідко відвідуються людьми. Щоб показати, як вони будуть будуватися і управлятися, Дженерал Електрик створила віртуальну виставку в 3D в будівлі свого нового науково-дослідного центру в столиці Бразилії Ріо-де-Жанейро.

Розроблений в результаті співпраці Дженерал Електрик і Oculus Rift візуальний віртуальний тур передбачає використання апарату віртуальної реальності, щоб забезпечити імерсивні «3D-поїздки» на нафтову установку на морському чи океанічному дні на глибині однієї милі нижче рівня моря недалеко від узбережжя Бразилії. Подорож відбувається ніби на місці пілота віртуального апарату для вивчення підводного світу Nautilus 1. У міру продовження туру відвідувач побачить розташування основних елементів виробничих потужностей фабрики, в тому числі розподільні станції, видобувну апаратуру.

Чого «туристи» не побачать, так це людей. Немає ніяких водолазів або областей для їх тривалого проживання, тому що всі або автоматизовано або дистанційно управляється з поверхні. Ця установка призначена, щоб керувати і підтримувати себе без людського втручання протягом багатьох років поспіль, оскільки вона качає нафту і газ з покладів ще на глибині чотирьох миль нижче поверхні океану. Викопні в них перебувають під сильним тиском, тому перебувати живим операторам в таких умовах означало б піддавати їх зайвому підвищеному ризику.

Мета такої установки полягає в тому, щоб подолати проблеми, пов'язані з робочими нафтовими родовищами в глибше і більш глибокі води. На перших порах нафту і газ з під води добувалася (а подекуди і продовжує добуватися) за допомогою вишок, які виступають над поверхнею води. Але з часом цей метод став неефективним економічно для розвинених країн.
Ідея Дженерал Електрик полягає в тому, щоб перемістити роботи з поверхневих платформ на морське дно, використовуючи автоматизовані установки.

Переглядів: 447 | Додав: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: